Mangler du overskudd?

Sett deg selv på lading.

Natalie Totland
Personlig Trener
Natalie er utdannet personlig trener og kostholdsveileder fra AFPT. Hun har spesialisert seg på trening for muskelvekst og fettforbrenning, samt trening under og etter graviditet. Natalie ble kåret til årets personlige trener i EVO Fitness, både i 2014 og 2015.

Hvis alt går i slow motion, konsentrasjonen svikter, og alt føles som et ork, er det på tide med en ladepause. Du er sikkert flink til å sette telefonen på lading når den begynner å gå tom for strøm, eller hva?

- Å sette seg selv på lading er viktigere enn du tror.

- Å tørre å ta en pause.

- Å legge vekk alle tanker om hva du «skulle/burde», og å kjenne etter at du bare «er», at du puster, dypt ned i magen.

Sparemodus
For å spare strøm på telefonen før vi får ladet den, kan vi velge å sette den i sparemodus. Da vil kun de viktigste, og mest essensielle oppgavene bli gjort.

Kanskje vi også burde bli flinkere til å sette oss selv i sparemodus iblant?

Lukke igjen en eller flere apper (les: oppgaver), og kjenne på et større overskudd av energi, ro, og glede?

Når du kjenner at du ikke har mentalt overskudd til å gjøre de tingene du vet er bra for deg, når alt blir overveldende, litt kaos, må du tørre å stoppe opp.

Evaluer målene dine: må du tilpasse livet til målene, eller kan du tilpasse målene til livet?

Er det en ting du skal ta med deg fra i dag, så er det at det ikke alltid er det som skriker høyest som trenger mest oppmerksomhet. Ofte er det de tingene som ligger dypest inne vi må tørre å ta tak i. 

Vi lader alle på ulike måter, og selv om Kari på jobb lader av å være ute på byen omgitt av mange mennesker, er det ikke sikkert at det er det du trenger for å fylle opp batteriet.

Kanskje du trenger: 

  • Å gå en tur i skogen, helt alene
  • Høre på podkast, mens du ligger på sofaen 
  • Å ligge på gulvet, med beina opp langs veggen, og kjenne pusten ned i magen 
  • Et glass vin, og en god bok
  • En treningsøkt 
  • En god film med de du er glad i
  • ... en pose popcorn

Det finnes ingen fasit, men i dagens samfunn hvor alt skal skje litt fortere, litt mer effektivt, og enda litt mer ekstremt, er det viktig å tørre å sette på bremsene.

La de togene som ikke skal i din retning suse forbi, og hopp på det toget som fører deg nærmere din destinasjon. Logg av litt oftere, vær tilstede, tør å kjenne etter, og kos deg på veien dit du skal.

God energi sendes din vei.

For mer inspirasjon og motivasjon til en hverdag fylt med overskudd og energi, følg meg gjerne på Instagram: @natalietotland

Relaterte artikler


Tilbake