En spennende, og smakfull kyllingfavoritt som lages på et blunk. Vi liker vel alle kjappe, næringsrike, og smakfulle middager i denne travle hverdagen gjør vi ikke? Denne kyllingretten er alt det, og i tillegg: svært enkel å lage.
Oppskrift til 4 personer
Du trenger:
- 4 stk. kyllingbryst uten skinn
- 2 store søtpoteter
- 2-4 store sjampinjonger
- 1 blomkål
- 1 brokkoli
- 1 ts olivenolje til steking
- 1-2 ss chili olje, kan droppes evt. 1-2 ss nøytral olje eller 1-2 ss smør
- 1 dl lettmelk
- Salt & pepper
- 2 ss urtesalt
Slik gjør du:
Søtpotet
Skrell søtpotetene, og skjær dem opp i små terninger eller i skiver.
Kok dem deretter til de er helt møre.
Sil av vannet, ha i olje eller smør og tilsett melk.
Kjør den glatt med stavmikser eller i blender.
Smak til med salt og pepper
Chiliolje anbefales virkelig å ha i, smak til.
Kyllingfilet
Snitt kyllingfiletene med skarp kniv på tvers langs hele brystet, men ikke helt gjennom.
Brun dem på hver side over høy varme. Ha på en halv ts urtesalt på hver kyllingfilet, og litt pepper. La dem så steke ferdig på litt over medium varme.
Grønnsaker
Del opp brokkoli i blomkål opp i buketter og kok i lettsaltet vann i 5-6 minutter.
Del deretter opp sopp i terninger, og stek i samme panne du stekte kyllingen.
La kyllingen hvile på et fat til soppen er klar.
Savner du saus?
Denne retten trenger ingen saus, men er du veldig glad i saus og syns det hører med, ha på litt soya saus.
Oppskriften er levert i samarbeid med kokk Trude Straume, http://www.matpaaminutter.no/
For mer inspirasjon til en aktiv og sunn livsstil, følg Trude og/eller Natalie på Instagram:
Trude: @matpaaminutter.no
Natalie: @natalietotland