Sunne pepperkaker

Perfekt for deg som vil holde vekten

Karina Danielsen
Personlig Trener
Karina er utdannet personlig trener hos AFPT. Hun fokuserer på trygg og effektiv trening med god teknikk. Ved siden av PT utdannelsen har Karina tatt kurs innenfor muskelvekst og fettforbrenning.

Pepperkaker hører julen med, og julekaker generelt er høyt i fokus i desember. Selv om det ikke er noe galt i å kose seg med julekaker, så kan det være en ide å prøve ut sunnere alternativer, som kan være like gode – uten at sukkerinntaket blir for høyt.

Bak i vei og bli overrasket over hvor gode der er!

Ingredienser:

80 g smør
30 g fibersirup gold (kjøpes på helsekost)
40 g sukrin gold (kjøpes på vanlig matvarebutikk)
100 g speltmel
70 g havremel
2 ts kanel
1 ts kardemomme
½ ts ingefær
½ ts malt nellik
½ ts bakepulver
0,5 dl melk

Fremgangsmåte:
1. Smelt smør med sirup og sukrin gold. Tilsett det tørre litt etter litt til du får en passe deig som du kan pakke inn i plastfolie og ha stående i noen timer i kjøleskap – aller helst over natten. Deretter kan du kjevle ut deigen så tynn du kan på et bakepapir drysset med litt mel, ha gjerne plastfolie over slik at kjevlen ikke setter seg fast. Prøv å være rask, for deigen blir fort klissete.

2. Trykk ut ønsker former og stek i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter. For å få dem ekstra sprø kan du la dem stå på nederste rille i 10 minutter til med døra på gløtt.

*Hvis du ikke har fibersirup i hus kan du bruke yacon sirup eller honning
*Ønsker du glutenfrie kan du bruke mer havremel, bokhvetemel og/eller mandelmel

Relaterte artikler


Tilbake