Slik trente Christian seg i form

Her er historien og treningsplanen

Bastian Stoermann-Næss
Personlig trener
Er utdannet personlig trener og er aktiv innen Crossfit. Han har spesialisert seg på funksjonell styrketrening, teknikk og vektreduksjon.

Før jul i fjor startet Christian Stoermann-Næss Holum å trene mot Ryfastløpet, et halvmaraton som ble gjennomført i oktober. Christian har  treningsbakgrunn fra fotball og annen idrett, men de siste årene har det kommet på noen ekstra kilo og motivasjonen for trening har vært begrenset. 

 

Desember 2018 ble Christian utfordret til å delta på halvmaratonet som skulle finne sted i den nye undervannstunnelen mellom Stavanger og Ryfylke. Han sa ja og forstod at dette ville bli en stor utfordring. For å få god hjelp og kyndig veiledning tok han kontakt med sin fetter Bastian Stoermann-Næss som er personlig trener på EVO Majorstuen og i tillegg driver Online coaching.

 

I 10 måneder har de jobbet mot målet: Å fullføre et halvmaraton. Noe Christian aldri trodde han skulle klare.

- Jeg har en bakgrunn fra fotball og rugby på ok nivå og er vant til å trene, men som en del av en gruppe. Det jeg har slitt med er motivasjonen til å gjennomføre trening når det bare er meg. Jeg har rett og slett savnet det å trene sammen med andre. Jeg har tidligere prøvd ulike program, men uten jevnlig oppfølging blir det vanskelig å opprettholde treningen. 

 

Bastian har fulgt meg opp gjennom Online Coaching og har fulgt min utvikling og gjennomføring av øktene fra uke til uke. For meg har dette vært veldig nyttig. Både som en motivasjonsfaktor, men også på et generelt grunnlag, fordi du føler deg sett på en helt annen måte, enn når du trener alene. I tillegg visste jeg hele tiden at Bastian fulgte med og da blir det vanskeligere å sluntre unna, Sier Christian.

 

Løpingen ga mersmak og Christian har nå meldt seg på Berlin Halvmaraton i April 2020, det gir en god grunn til å fortsette treningen. Han er fast bestemt på at han vil fortsette med oppfølging fra en personlig trener.

 

- Da Christian kom til meg ble jeg veldig glad. Han hadde satt seg et mål og var motivert for å jobbe mot det, men trengte hjelp. Vi satte i gang med tester for å se hvordan ting sto til med kroppen. Deretter begynte vi å jobbe strukturert med styrketrening i starten.

 

Siden oppstarten har Christian vært igjennom flere ulike faser med trening, alt fra generell styrke, til romaskin, før han startet å løpe for fullt etter ca 4 mnd. Derfra har fokuset ligget på stabilitet og mengdetrening, samtidig som han har oppretthold styrketreningen.. Jeg er veldig stolt over at at han har fullført både treningen og løpet. Jeg vet også at han er veldig stolt selv, noe han har stor grunn til å være, sier Bastian.

Dette har vært en reise for både Christian og Bastian. Det å gjennomføre trening og oppfølging via en app uten å møtes, har gitt nye erfaringer for de begge. De begge er enige om at dette skaper nye muligheter for å lykkes med treningen gjennom dagens teknologi.

 

- Online coaching er noe jeg bruker enten som et supplement til PT timer, eller som en tjeneste til de som vil trene med PT, men som av en eller annen grunn ikke har mulighet til å være tilstede. Online coaching er også noe billigere sammenlignet med ordinære PT-timer. På denne måten kan jeg tilby min kompetanse til flere mennesker. Erfaringsmessig har dette virket positivt på mange av mine kunder, men det er ekstra gøy når det har blitt jobbet med en kunde over lang tid og de endelig lykkes, sier Bastian.   

 

Her er et utdrag fra en typisk treningsuke Christian var gjennom:

Relaterte artikler


Tilbake