Slik gikk Elisabeth ned over 20kg

Etter mange forsøk fant hun løsningen!

Henning Holm
PT- Ansvarlig
Henning er en av Norges mest erfarne personlig trenere og er i dag ansvarlig for personlig trening hos EVO. Han er en anerkjent treningsekspert i media, og en etterspurt foredragsholder.

I november ble vi kontaktet av Elisabeth Idland (24) som ønsket å takke oss for et nytt liv. Etter bare 9 måneders medlemskap hadde hun nemlig klart å gå ned hele 20 kilo og få seg et nytt og sterkere liv. Vi vet selvsagt at det er hun selv som har gjort den store jobben.

Elisabeth er en aktiv leser av Evolution og ønsket seg flere historier om hvordan treningen kan påvirke hverdagen til folk. Tidligere har vi skrevet om Trude som gikk ned 50 kg , så hvorfor ikke fortsette med Elisabeths egen historie? 

Navn: Elisabeth Idland
Alder: 24 år
Høyde: 173 cm
Vekt: Fra 94 til 73 kg på 9 måneder
Senter: EVO Ålgård
Min motivasjon: Andre medlemmer, webmagasinet til Evo - Evolution

Hvorfor trener du?
- For å få overskudd til å orke den travle hverdagen som jeg ønsker og ha. Jeg vil også ha en sterk og sunn kropp som jeg trives med. Rett og slett bli den beste versjonen av deg selv.

Hvem er du, og hvordan ser hverdagen din ut?
- Jeg er et veldig A-menneske og står gjerne opp 1 time før jeg må stå opp,  bare for å få en rolig start på dagen. Jeg jobber 06:30-14:30, så derfor blir det bare trening på kvelden. Det passer meg egentlig perfekt for da har jeg som regel mye energi som skal brukes opp før natten.

Det er ingen tvil om at Elisabeth har en full timeplan. I tillegg til å trene på EVO trener hun også i Ålgård Turnforening to kvelder i uken. - Også er jeg hobbyfotograf med eget studio hjemme, så det går mye tid til det. Jeg har en fantastisk samboer som jeg ønsker å tilbringe mest mulig tid med, og han er veldig støttende i min travle hverdag. Det gjelder å planlegge ukene godt, slik at jeg har en plan over alt jeg skal gjøre. Da er det mye lettere å få tid til å slappe av å få tingene gjort.   

Hvorfor begynte du å trene?
- Jeg har alltid vært den ‘’store’’ jenta. Det var vanskelig å gå på butikken og aldri finne klær som passet, skikkelig deprimerende. Jeg trivdes rett og slett ikke i egen kropp og følte ikke at innsiden og utsiden stemte sammen. Når jeg så meg selv i speilet tenkte jeg ”dette er ikke meg”, jeg følte meg ikke som den personen som så på meg fra speilet.

FØR: Elisabeth følte seg ikke hjemme i egen kropp.

Men vekten bare økte med årene. Etter at Elisabeth fylte 20 prøvde hun mye forskjellig for å endre situasjonen hun var i. Alt fra slankepiller, dietter og trening uten noe spesielt med motivasjon. Dette endte i den mye omtalte yo-yo slankingen, og hun gikk opp til mer en hun hadde veid før.

- Når vekten viste 94 kg for bare 2 år siden, gikk det opp for meg at slik kan det ikke fortsette, forteller Elisabeth. - Jeg begynte og trene, MEN jeg brydde meg ikke mye om hva jeg stappet i kroppen min. Det ble også av og på trening. Jeg hadde null rutiner og satte meg ingen mål. Det var ikke mye som skjedde, men selvfølgelig litt, jeg hadde jo tross alt begynt å bevege meg litt igjen. Men det måtte større endringer til for å oppnå det jeg ønsket. For 1 år siden startet den virkelige reisen min, da jeg fikk skikkelig interesse for trening og et sunt kosthold.   

Hvordan kom du i gang med denne endringen?

- Jeg er veldig heldig som har en fantastisk venninne som utdannet seg som personlig trener for bare 1 år siden. Jeg var vel en av de første til å spørre etter hjelp. Hun lagde et treningsprogram til meg, så tusen takk til Gunn. Jeg trente da på Elixia, men fikk meg ikke helt til å passe inn her, så da ble det så som så med treningen i starten.

Men Elisabeth måtte også gjøre endringer på kostholdet. - Det var viktig for meg å finne noe jeg kan leve med resten av livet slik at jeg slipper nye yo-yo situasjoner. Jeg startet med mindre porsjoner og flere måltider, selvfølgelig sunne alternativ i ukene. Men helgene for meg er hellige, så her koser jeg meg. Dette viste seg å fungere for meg, og dette er noe jeg kan leve med. Kiloene begynte å gi slipp.

- Etterhvert begynte jeg på EVO-Forus og gikk der en liten periode, så kom EVO-Ålgård noe som gjorde treningen til en del av mitt liv; jeg tilbringer mye tid der og storkoser meg på trening. Konseptet til  EVO Fitness er perfekt for meg. Hver gang jeg er på trening lærer jeg noe nytt. Det er et helt spesielt samhold mellom medlemmene hos EVO. Vi hjelper hverandre og motiverer hverandre på treningen. Det er et kjempebra miljø, å EVO er for alle! Uansett fasong og alder!

Finn ditt lokale EVO-senter her!

Hvilke resultater du har fått og hva det betyr for deg?
- På mitt tyngste veide jeg 94 kg. Etter at jeg begynte forsiktig med trening lå jeg lenge mellom 80-90 kg. Kostholdsendringene og treningen jeg startet med for 1 år siden har gjort at jeg i skrivende stund veier 73 kg, noe jeg er kjempefornøyd med. Jeg har fått mye mer energi, en lettere hverdag, og føler meg komfortabel i egen kropp Jeg er stolt av det jeg har fått til. Jeg er en gladere person, som orker utfordringen hverdagen byr på. Det viktigste for meg var sette meg langsiktige mål, og små delmål underveis. Det er ekstremt motiverende og nå målene du har satt deg. Trening har blitt en del av livet mitt, og jeg stortrives på treningssenteret mitt.

FØR/ETTER: En imponerende forvandling på bare 9 måneder

- Jeg vil takke Evo for et nytt liv. 9 måneders medlemskap hos dere har resultert i -20 kg og et nytt og sterkere liv. Dere har et helt fantastisk senter, et supert miljø og fellesskap. Gode PTer som viser deg øvelser, hjelper til og er veldig hyggelige. Jeg er veldig takknemlig for senteret som kom på Ålgård, som gjør treningen min enklere og kjekkere for meg. Supert med deres nett-magasin. Er inne og leser daglig. Mye motivasjon og gode økter, og mye lærerikt. Elsker konseptet til Evo-fitness.

- Stor takk til EVO-Ålgård. Supre PTer og medlemmer som trener der! :)

Har du en historie du ønsker å dele med oss? Send din historie til henning@fitnessgroup.no  

Relaterte artikler


Tilbake