4 oppskrifter til sommerkos

Sunt, enkelt og veldig godt!

Stine Sofie Grasto
Personlig trener
Stine er utdannet personlig trener ved AFPT, og er opptatt av helhetlig helse der det å være glad i kroppen sin, uansett form og vekt er sentralt. Hun har gått kostholdskurs og fokuserer på jevnt blodsukker, god hormonbalanse og betennelsesdempende kosthold.


Når gradestokken sakte kryper oppover er kanskje ikke varme retter det som frister aller mest. Mange mister gjerne litt matlyst i varmen, derfor er det viktig å finne gode og næringsrike alternativer du orker å få i deg på hete sommerdager. I denne artikkelen finner du forslag til sunne og kjølige alternativer som egner seg godt til frokost, lunsj eller kos i sommersolen!

 

1. Rosa sommersmoothie

En porsjon:

100g frosne jordbær

200g vannmelon

100g cottage cheese

1 neve spinatblader

Søtning etter ønske - her brukt 2 ss sukrin gold.

 

Miks alt i en blender eller med stavmikser.

 

På bildet har vi toppet med bipollen, kokosflak og gresskarkjerner. Bipollen er tradisjonellrik fertilitetsmat, rik på b-vitaminer, fiber og gunstige fettsyrer, men har du pollenallergi må du være obs på reaksjoner på dette. Prøv deg frem med et par korn i første omgang.

 

Næringsinnhold, med topping:

301 kalorier

31g karbohydrater

11 gram fett

19 gram protein

4g fiber

 

Tips:
Fordøyelsen din har bedre av at du spiser smoothien din med skje, har du tid anbefaler jeg deg å ha den i en skål og spise den fremfor å drikke den.


2. Chiagrøt med cottage cheese

En porsjon:

2 ss chiafrø

150g cottage cheese

100g frosne bær

1 ts kokosolje

Søtning etter ønske

 

Denne grøten lages enkelt i kjøleskap over natten. Bland sammen chiafrø og cottage cheese, eventuelt litt væske, kokosmelk er å anbefale for god smak. Sett grøten i kjøleskapet før du legger deg. På morgenen kan du nyte den varm hvis du ønsker, husk å tilsette litt kokosolje.

Er du en søtmoms som meg, kan det være en fordel å bruke litt søtning på, spesielt om du bruker frosne rips og bjørnebær. Vil du ta med denne i vesken som lunsj kan du putte de frosne bærene oppi grøten på morgenen, da fungerer de som kjøleelement og holder grøten kald frem til lunsj.

 

Næringsinnhold, med topping av gresskarkjerner og bipollen:

342 kalorier

19 gram karbohydrater

19g fett

26g protein

 

3. Sjokoladeshake


En porsjon:

1 medium frossen banan i biter

1 scoop sjokoladeprotein

2 never spinat

2 dl valgfri melketype – anbefaler usøtet mandelmelk

1 ss økologisk nøttesmør

 

Denne smoothien er perfekt etter en varm treningsøkt. Du får i deg vitaminene og næringen du trenger og smaken er utsøkt! Næringsinnhold vil variere med størrelsen på banan og proteinpulveret du bruker.

 

4. Vannmelon-slush!

En porsjon:

Vannmelon - frossen i biter

½ dl funlight bringebær

 

Kutt opp og frys ned ønsket mengde vannmelon, plukk vekk de svarte frøene.
Etter noen timer kjører du vannmelon og ½ dl funlight i blenderen. Da har du en perfekt slush eller shave-is!

Relaterte artikler


Tilbake