Trening er viktig for alle!

Møt en ekte treningshelt fra Drøbak

Jeanette Jørgensen
Personlig Trener
Jeanette er en dyktig PT med lang erfaring og mange fornøyde kunder. Gjennom sin kunnskap og gode humør skaper hun historier som forandrer liv. Hun har også tidligere jobbet som journalist og har skrevet flere treningsartikler.

Rune Sandmæl Olsen (29) som bor i omsorgsbolig byttet ut cola og potetgull med hantler og PT Stian. Resultatet ble 10 kilo mere muskler og 15 kilo fett kunne han si farvel til for godt.

 

Tekst og foto: Jeanette Jørgensen

 

-Jeg var ganske stor og kraftig. Jeg var også veldig mye slapp og hadde vondt i hodet. Jeg slet også med nakkesmerter. Jeg var dessuten sur og deprimert, forteller en åpenhjertig Rune Sandmæl Olsen til Evolution.

Drøbaksgutten kunne isolere seg innendørs og var redd for å gå ut. Så møtte han personlig trener Stian Kovalseth som jobber på Evo i Drøbak. Det skulle bli hans beste møte i livet.

 

Han motiverte meg til å komme i gang med trening og jeg angrer ikke. For meg har det ført til store endringer og jeg hadde aldri klart dette uten Stian. Mine nakkesmerter er borte og jeg har veldig mye energi nå i forhold til tidligere, forteller Rune.

 

-Hvem er kongen?

Når guttene tar en treningsøkt på Evo i Drøbak går stemningen i taket. Det er mye humor, innsats og prestisje som står på spill. 

Nå gønner du skikkelig på Rune. Kom igjen Rune. Kjempe bra jobbet, runger det fra personlig trener Stian Kovalseth. Rune Sandmæl Olsen puster og peser for full maskin i det han tråkker til for fullt på stairmasteren hos Evo i Drøbak. 

 

Hvem er kongen her inne. Hvem er kongen?, spør PT Stian, mens han klapper i hendene og heier frem 29 åringen. 

- Det er jeg. Dette er så lett, kvitterer Sandmæl Olsen, mens svetten pipler i pannebrasken.

 

Bor i omsorgsbolig

I et år har duoen trent sammen og resultatene har ikke latt vente på seg. 15 kilo fett og økt muskelmassen på 8 kilo står som bestenotering. Tung styrketrening og kostomlegging har vært nøkkelen for å komme til målet. Og PT Stian vet akkurat hva som skal til. Men det er noe ekstra med Rune som gjør at han lykkes bedre enn de fleste, mener Kovalseth.

Det som imponerer meg mest med Rune er jo gleden han kommer med på trening. Han sprenger egne grenser og går ikke i komfortsonen når han trener. Han er utrolig tøff, skryter Stian, før han fortsetter: Når Rune som til vanlig bor i en omsorgsbolig klarer å komme i form da kan alle klare det. Han kommer hit og står på så melkesyren tar han og jeg er så imponert over kostgrepene har gjort. Jeg skjønner ikke helt hvorfor det ikke er flere som gjennomfører dette. 

 

Sprenger egne grenser

På et år har det skjedd store forandringer også på andre måter for unggutten.

- Nå tør jeg også å ta bussen alene. Jeg var på treningstur og syklet 15 kilometer. Det hadde jeg aldri klart tidligere. Jeg sover bedre på natta. Jeg er mye mer positiv og blid enn jeg var tidligere, utdyper han.

 

Kovalseth har også lang fartstid med arbeid med utviklingshemmede og han beskriver Rune som en mer livsglad gutt som har mer energi enn noen gang. 

 

-Han har vært veldig tøff. Han sprenger egne grenser på hver økt han stiller opp på. Det er imponerende. Jeg har dessuten sluttet å ta heisen. Nå tar jeg trappene. Det var et ork i starten, skyter Rune inn.

Sandmæl Olsen jobber også på et vaskeri og han angrer ikke på at han satset alt med en personlig trener. 

 

- Jeg orker mye mer på jobb nå enn i starten. Nå smiler livet til meg og ikke motsatt.

Og han anbefaler flere til å investere i sin egen helse før det er for sent.

Folk er litt lat. Mange setter seg bare rett ned i sofaen og blir der. Det er for dårlig. Skaff dere en PT dere er trygge på og start opp. Ja, slik som meg, oppfordrer han. 

 

Føler seg trygg

Han setter veldig stor pris på jobben Stian Kovalseth har gjort for han. Det er heftige saker når Stian og jeg trener, sier han og ler.

 

- Kom igjen nå Rune. Nå tar du deg skikkelig ut. Push på. Det sitter bare i hodet. Vi gir aldri opp, heier Kovalseth i det Sandmæl Olsen trykker opp det siste settet i benpressen. Rune klinker til med ny personlig rekord også på denne økten. Jeg blir skikkelig sliten av denne treningen. Men når jeg går ut herfra føler jeg meg som verdens sterkeste mann, sier Rune og ler hjertelig. 

 

For han har treningen med hans dyktige og kunnskapsrike personlige trener vært alfa omega. Stian har vært svært viktig for meg og han er veldig flink til å motivere meg. Han gjør meg veldig glad og jeg føler meg veldig trygg sammen med han, utdyper Sandmæl Olsen. 

Sterkt vennskap

Mentalt og fysisk står nå 29 åringen frem som den beste utgaven av seg selv. Noe pappa Einar Olsen er veldig fornøyd med. Jeg kan si det sånn at etter en slalåmtur til Hemsedal for over ett år siden så var Rune i så dårlig form at han knapt orket å stå på ski. Han var helt utslitt av å stå litt slalåm. Han innså det selv at noe måtte gjøres, forteller Einar.

 

Sammen med styrketrening driver han også med fast skitrening på vinteren. Han går også karusellrenn i Drøbak. Sandmæl Olsen er i langt bedre form nå. Og pappa Olsen merker stor forandring på flere ting. Jeg synes han har utviklet seg mere mentalt til å tørre litt mere enn det han gjorde før. Han har også fått mer selvtillit. Rune fungerer også veldig bra på jobb og årsaken til energien er nok treningen, mener Einar Olsen.

 

Og det har også utviklet seg et sterkt vennskap mellom guttene. I vinter reiste de på tur til Gran Canaria hvor Stian var med som avlaster og personlig trener. Guttene fikk en god del økter på treningsrommet og stadig finner de på nye sprell sammen.

-Stian har sagt at jeg skal være min største fan. Og det har jeg blitt. Og jeg måtte jo ha nye klær også. De andre ble alt for store når jeg kom i så god form, sier Rune og ler.

 

-Ja, og da ble jeg personal shopper for deg og det var rett på butikken det. Og Rune ble bare den kjekkasen, sier Stian før guttene bryter ut i latter.

 

-Men det var jo en viktig ting til og hva er det Rune, spør PT Stian og smiler bredt.

 

-Jo, det ble faktisk også mer dametrøkk og jeg er helt sikker på at akkurat det er treningen sin skyld, sier Rune før begge gutta bryter ut i høylytt latter på nytt.

Relaterte artikler


Tilbake