4 enkle øvelser for flatere mage

Få inspirasjon til treningen!

Linn Kristin Andersen
Personlig trener
Linn Kristin er utdannet personlig trener hos SAFE Education. Hun har spesialisert seg på kostholdsveiledning gjennom sin erfaring som faglært restaurantkokk. Fokuset i treningen ligger på tilpassede treningsøkter som er varierende og utfordrende.

 

Øvelse

Serier

Reps

Sittende magerotasjon

3

15

Ryggliggende dobbel kneløft

3

15

Stående fremover rulle m/ball

3

15

Omvendt sit-up

3

15


1. Sittende magerotasjon

Husk:
Sitt på rumpa med beina i luften (valgfritt). Hold ballen med begge hendene i hornene. Før ballen fra venstre side til høyre side over hofta. Forsøk å holde beina stabile.
 

2. Ryggliggende dobbel kneløft

Husk:
Ligg på ryggen med armene ned langs siden og strake ben. Spenn mage-rygg muskulatur, mens du trekker knærne opp mot brystet og presser korsryggen lett ned i underlaget. Stopp bevegelsen når du har 90 grader i hoften. Senk langsomt og kontrollert tilbake.
 

3. Stående fremover rulle m/ball

Husk:
Stå på knærne og støtt deg mot ballen. Stram opp i mage- og korsryggsregionen og rull framover, hold så stillingen i ca 3-5 sek. Vend tilbake til utgangsstillingen før belastningen overstiger den styrken du har.
 

4. Omvendt sit-up

Husk:
Sitt på en matte på gulvet med bøyde ben og strake armer rett frem. Aktiver magemuskulaturen og senk overkroppen rolig ned mot gulvet. Krum ryggen litt slik at korsryggen treffer matten først. Hold så stillingen i ca 3-5 sekunder. Beveg deg opp igjen til utgangsstilling. Øvelsen kan også gjøres uten at overkroppen senkes helt ned til gulvet.


Lykke til!

Relaterte artikler


Tilbake