Trening reddet livet mitt

- Jeg har blitt en annen person

Andreas Olav Skjetne
Redaktør Evolution og Personlig trener
Med over 8000 PT-timer, bachelor i idrettsvitenskap fra NIH og som redaktør for en av Norges største treningsblogger er Andreas en av landets dyktigste personlige trenere.

Onsdag morgen klokken 08:00, mens store deler av Norge stresser seg inn på jobb er det klart for ukens treningsøkt. Vi har fått være så heldige at vi kan dele historien til Kirsten og om hvordan trening har endret livet hennes de tre siste årene. Hun har ukentlig trent med PT Terese Tveit på EVO Oscarsgate, de har sammen gått en lang vei for å komme dit de er i dag.
 

Kirsten har ikke tidligere drevet med systematisk trening, men har vært klar over at trening er viktig for kroppen. Dessverre ble det med tanken i mange år. Det var ikke før datteren fikk henne til å melde seg inn på det lokale treningssenteret i Oslo, at dette ble en viktig del av livet hennes.

- Første gang jeg besøkte senteret visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg gikk omkring uten mål og mening, jeg følte meg litt ”dum” og veldig utilpass, sier Kirsten.

 

For å få hjelp til treningen valgte Kirsten å bestille seg en kartleggingstime. Det var slik hun kom i kontakt med Terese. De avtalte tidspunkt for et møte, som senere skulle vise seg å bli avgjørende for fremtiden.

- Første gang jeg møtte Kirsten var hun svært usikker, hun hadde en uvanlig holdning i nakken som fikk meg til å tenke på at hun kanskje hadde en gammel skade. Vi bestemte oss for å ta det rolig i starten og fokusere på mestring og treningsglede, sier Terese.

 

Det skulle vise seg at det var noe helt annet enn en skade som var årsak til holdningen. Kirsten likte nemlig ikke å se seg selv i speilet. Dette har endret seg helt og i dag møter hun på trening i tights med spreke farger.

På sitt tyngste viste vekten 125kg, nå er hun nede i 74kg og er sprekere enn noen gang. De rundt henne lurer på om det er samme person. 50kg i vektnedgang er en bragd i seg selv, men det er det psykiske som er det viktigste for Kirsten. Mestringen hun har fått gjennom treningen har gjort henne tøffere privat og på jobb. Nå står hun opp for seg selv og tåler motstand på en helt annen måte.

- Jeg er overrasket over effekten trening har selv i voksen alder. Gjennom denne artikkelen håper jeg flere i min alder vil bli mer fysisk aktive. Jeg anbefaler alle å komme i gang med trening, start på det nivået du er klar for. Trening og PT er en kostnad som absolutt er verdt det. Jeg rydder unna alle andre utgifter for å ta meg råd til dette. Jeg gleder meg til ny økt og ny uke. Ikke er jeg redd for å si i fra om det blir for tøft heller.

Hun har passert 50, men holder seg godt, de trener sammen en gang i uken, men har også fokus på kosthold. De har faktisk måtte regulere opp inntaket for å sikre Kirsten nok energi til å opprettholde hverdagsbevegelsen. Tidligere tok hun bussen de 4 kilometerne hun har til jobb, nå går hun til og fra hver dag.

Terese er veldig stolt av det de har fått til sammen. Hun skryter av den innsatsen og ståpå-viljen som Kirsten har vist i de årene de har trent sammen. I dag har de fokus på baseløft, de trener hele kroppen og kombinerer med litt utholdenhetstrening. Vi er selv vitne til at Kirsten løfter over 50kg i markløft, en morsom digresjon er at dette er den vekten hun selv engang bar med seg overalt.

Relaterte artikler


Tilbake