Frank har fått livet i gave

Fra røyk og pustemaskin til sprek

Andreas Olav Skjetne
Redaktør Evolution og Personlig trener
Med over 10.000 PT-timer, bachelor i idrettsvitenskap og som redaktør for en av Norges største treningsblogger er Andreas en av landets dyktigste personlige trenere.

Frank Antonsen (45) røkte på det meste 40 sigaretter om dagen og hadde svært dårlig kondisjon. Hans personlige trener Jeanette Soleng Jørgensen fikk han til å kaste røyken i søpla for godt. Hos Evo Drøbak fikk han løst sitt 10-årige uløste helsemareritt.

45-åringen fra Drøbak røkte pakkevis om dagen og brukte nærmere 100 000 kroner i året på sigaretter.

 

- Det var rett og slett pinlig for en 45 åring. Jeg hadde målt pust som en 70 åring og hadde påbegynnende kols. Jeg gikk rundt med pipelyder i brystet. I dag synes jeg rett og slett det er flaut å tenke på, sier en åpenhjertig Frank Antonsen til Evolution.
 

Om natten var han koblet til slanger og brukte en stor pustemaskin for å få oksygen.


- Det var helt jævlig, fortsetter han.


I flere år slet han også med søvnapne. Livskvaliteten var svekket. Så ble han oppringt av personlig trener Jeanette Soleng Jørgensen fra Evo Drøbak. Da holdt han på å legge på røret. Han var overhodet ikke klar for noe livsstilsendring.


- Jeg ble sur på min tidligere samboer som hadde tipset PTn om meg. Ingenting hadde fungert tidligere med røykeslutt og jeg lurte på hvordan i alle dager et treningsstudio og en personlig trener kunne hjelpe meg. Jeg var svært skeptisk, forteller Frank Antonsen og smiler.

En åpenbaring

Hans personlige trener motiverte han underveis til å gjøre gode valg. På en av de første treningene fikk han streng beskjed om at om de to skulle trene sammen måtte han kutte røyken umiddelbart. Hvis ikke ville han kun oppnå middelmådige resultater. 

 

- Beskjeden var streng og få, men det var akkurat det jeg trengte. Et skikkelig spark i ræva for og si det rett ut. Jeg har ikke angret et sekund etterpå. Røyken gikk i søpla og jeg har ikke smakt en sigarett siden. Min PT har vært som en ren åpenbaring for meg, sier Frank, før han fortsetter.


- Det er nesten for godt til å være sant. Jeg kan ikke få takket henne nok etter alt det hun har gjort for meg og min helse, sier Antonsen.

Bort med 12 kilo fett

Etter røykeslutt og noen uker med strukturert trening ble Antonsen mye kvikkere. I løpet av to måneder med styrketrening og kostomlegging kvittet han seg med 12 kilo kroppsfett.

 

- Magefettet bare rant av og jeg ble en mye lettere person. Energien strømmet på, forteller han. Den store pustemaskinen han lå koblet til på nettene kunne han hive ut av hus, og for hver dag han stilte opp på trening, merket han hvordan kroppen spilte på lag med han.

 

 

Svimte av 

Han fikk endelig svar på det som har vært et 10 års langt mareritt. For det var ikke bare røyken han hadde utfordringer med. Etter å ha vært en kasteball i 10 år i helsevesenet, fikk han et etterlengtet svar på hva som feilte han. 


- Jeg har ikke tall på hvor mange legebesøk jeg har vært på. Jeg har brukt hundretusener på behandlinger, men ingen kunne si hvorfor jeg var svimmel og dårlig.


Han kunne svime av midt på lyse dagen og trodde på det verste at det var noe alvorlig galt som feilte han. Drøbakmannen ble henvist til psykolog og coach, men heller ikke de kunne fortelle hvorfor han var så svimmel. En treningstime ga svaret.

 

- Jeg så at han hele veien trakk til den ene siden da han skulle gå av tredemøllen. Han holdt seg fast da han gikk på mølla og her tenkte jeg med en gang at det var noe med balansen. Jeg gjorde så en test for å sjekke og jeg var nesten sikker på at han led av det som heter krystallsyke. Da var det bare en ting å gjøre, jeg henviste han til spesialist for å sjekke det nærmere ut, sier personlig trener Jeanette.

 

Krystallsyke

Antonsen var veldig skeptisk til rådet av sin PT, men bestilte umiddelbart time hos balansefysioterapeut Anna Lejersted ved Klinikk for Alle i Oslo. Her fikk han konstatert at han led av krystallsyke og behandling ble igangsatt umiddelbart.


-Jeg merket stor bedring allerede ved de første behandlingene og jeg har egentlig ikke ord for hvor takknemlig jeg er. På det verste holdt jeg på å bli gal. Jeg satt faktisk og gråt da vi endelig hadde funnet ut hvorfor jeg var så svimmel, sier han.

Jerngrep

Et parallelt løp med riktig trening og behandling har gjort at Frank har fått ny og bedre livskvalitet. Han har blitt mye sterkere og utholdenheten er kraftig forbedret. Personlig trener Jeanette S. Jørgensen tok i mot en gråblek mann som omtrent ikke orket og gå opp trappen. Hun er imponert over måten Antonsen har jobbet sammen med henne underveis.

 

- Frank har virkelig tatt jerngrep om sin egen helse. Jeg må si at måten han har løst dette på er forbilledlig og det statuerer indre styrke. Dette er absolutt et eksempel det står stor respekt av, sier Jeanette. S Jørgensen, før hun fortsetter.

 

- Han var ikke mye glad i meg i starten når jeg ba han kaste røyken. Men han har lyttet til mine råd og skjønt hvor alvorlig dette var på vei til å bli. Det har vært viktig for meg å kjøre en lystbetont coaching, men jeg har også vært tydelig overfor han om konsekvensene av livsførselen han hadde før, utdyper hun. 

 

Ingen tarzanfabrikk

Antonsen har nå kuttet alle medisiner og føler seg topp motivert, han stortrives på EVO senteret i Drøbak.

 

- Det er kjempebra utstyr og senteret fremstår som nytt og fresht. Miljøet er veldig bra og PTene veldig dyktige. Dette er ingen tarzanfabrikk og jeg føler meg veldig hjemme når jeg er på trening. Det er nesten som å være hjemme hos folk, utdyper han.

Personlige trenere med stor kompetanse

Han er videre imponert over hvor flinke de personlige trenere på EVO faktisk er.

 

- Jeg trodde aldri at en Personlig trener kunne inneha så mye kompetanse som de har. Dere sitter jo med en kjempekompetanse og jeg tror ikke folk vet hvor mye dere egentlig kan om mennesker, lidelser og plager. I dag er han glad han slipper slanger og pustemaskiner på natten. Treningen har vært den beste lykkepillen han kunne fått tak i, og han har underveis lært utrolig mye om seg selv. Han takker nå EVO for at kjeden reddet han ut av sitt helsemareritt.

 

- Det har vært en ren glede og få denne hjelpen for meg. Jeg har nesten ikke ord for hvor fornøyd jeg er. Hadde jeg kunne forgylt en person i gull så hadde det vært min Personlige trener. Jeg har ikke ord for hvor mye godt hun har gjort for meg og min helse. Hun har lyttet og er utrolig flink til å motivere. Dette hadde jeg aldri klart alene. Jeg føler at her jeg sitter nå så har jeg fått livet i gave på nytt, avslutter Antonsen og smiler fornøyd.

Relaterte artikler


Tilbake