Slik endret Birthe livet sitt

- Jeg skal aldri tilbake!

Natalie Totland
Personlig Trener
Natalie er utdannet personlig trener og kostholdsveileder fra AFPT. Hun har spesialisert seg på trening for muskelvekst og fettforbrenning, samt trening under og etter graviditet. Natalie ble kåret til årets personlige trener i EVO Fitness, både i 2014 og 2015.

Birthe har klart det som så mange andre bare kan drømme om; å legge om livsstilen, finne treningsgleden og ikke minst: få tilbake troen på seg selv!

 

Etter å ha gått ned over 40 kg på et Grete Roede kurs, gikk Birthe Sørensen (48) i den klassiske fellen, med å sakte, men sikkert, gå opp i vekt igjen. Nå har hun nok en gang gått ned i vekt, og denne gangen hele 60 kg. Forskjellen? Hun har gjort det til en livsstil, og klart å holde vekten unna.

 

Vendepunktet
 

Birthe kom til et punkt da nok var nok. Vekten var høyere enn noen gang, og alt av varsellamper lyste. Noe måtte gjøres for å få tilbake energien, overskuddet, og ikke minst, trivselen i egen kropp.

 

- Denne gangen var jeg fast bestemt på å få treningen inn i hverdagen også. Jeg ville gjøre noe annet enn å kun fokusere på vekt, kalorier og det å gå turer, sier Birthe. Litt tilfeldig havnet hun innpå Facebook siden til personlig trener Natalie Totland, som jobber på EVO Fitness på Nordås. - Jeg skjønte fort, at den dama der, hun hadde peiling, sier Birthe og ler.

 

Starten på det nye livet
 

Birthe bestemte seg for å ta kontakt, og å hoppe i det! - Etter første møte med Natalie, fikk hun meg til å forstå at løpet faktisk ikke var kjørt. At det var ok å starte på nytt en gang til, og at det faktisk er lov å feile, så lenge du tar lærdom av det, og går videre.

 

-Jeg husker fremdeles de første timene på EVO. Tenk at jeg hadde latt kroppen forfalle så til de grader? Alt var blytungt, og jeg jobbet minst like mye med hodet, som med resten av kroppen.

 

I samarbeid med Natalie satte Birthe seg delmål underveis. Mål som ikke kun handlet om tallet på badevekten! – Det hjalp enormt mye å ha andre mål enn «kun» vektnedgang, sier Birthe, som pr. dags dato har gått inn over 170 (!) cm fordelt på 5 målepunkter. – Jeg glemmer aldri mestringsfølelsen av å endelig kunne ta en armheving! Noe som føltes så fjernt, ble nå et plutselig et spørsmål om hvor mange jeg skulle klare å ta.

 

Når helgene varer fra torsdag til mandag
 

Å endre på kostholdet i en travel hverdag, er utfordrende for folk flest, noe det også var for Birthe. – Kostholdet mitt var egentlig OK i ukedagene, men når helgene varte fra torsdag til mandagsmorgen, vel, da ble det litt for mye av det gode, sier Birthe og ler.

 

- Ved oppstart fikk jeg en kostholdsplan, og hverdagen ble tatt tilbake. Jeg lærte meg hva som var riktig mengde, og ikke minst, hva som var riktig type mat, for meg, mine mål, og mitt aktivitetsnivå.

 

Balanse har vært et nøkkelord, og Birthe legger ikke skjul på at hun av og til fortsatt lar seg friste. – Skillingsboller er min største last! Men, jeg har lært at alt handler om mengde, og at det ikke trenger å være alt eller ingenting. Jeg må ikke lenger spise åtte skillingsboller, fordi jeg likevel har unnet meg en, sier den spreke dama.

 

Aha-opplevelser
 

I løpet av livsstilsendringen har Birthe hatt flere aha-opplevelser. – Den største aha opplevelsen har nok vært å se hva styrketrening har hatt å si for kroppskomposisjonen. Det er ikke alltid det er så synlig om man har gått ned 2-3 kg i vekt, men om man har mistet 10-15 cm rundt midjen, vel, det synes, sier Birthe entusiastisk.

 

Støttespillere og spå på vilje
 

En av de største grunnene til at Birthe har lykkes denne gangen, er at hun har hatt gode støttespillere, faste rutiner, og ikke minst: en enorm stå-på-vilje. For mange er det et stort steg å ta kontakt med en personlig trener, men for Birthe har det vært gull verdt.

 

 – Natalie har vært min støttespiller nummer en. I tillegg til min sønn, resten av familien og mine nærmeste venner, har Natalie vist et genuint ønske om at jeg skal lykkes, og hjulpet meg med å innse at jeg faktisk kan klare så uendelig mye mer enn det jeg tror!

 

Livet skjer
 

Noe av det viktigste Birthe har lært underveis, er at livet skjer. – Det er faktisk OK at det butter imot av og til, og det å legge om livsstilen er absolutt ikke bare en dans på roser. Det krever mot, viljestyrke og disiplin. Hovedmålet til Birthe er å bli en sprek farmor, når det tid kommer. – Denne gangen er jeg faktisk ikke redd for at dette skal være en varig endring. Jeg har funnet gleden i trening, jeg vet hva som fungerer for meg, jeg har gode støttespillere, en bedre selvfølelse, og jeg vet at jeg fortjener å ha det bra! Kan jeg, kan du. Tør å tro på deg selv, det fortjener du!

 

Birthe sine fem beste tips for å lykkes med en varig livsstilsendring:

  1. Bestem deg for at nok er nok.
  2. Finn ut hva som motiverer DEG – Din indre motivasjon
  3. Legg en plan
  4. Bruk fagfolk
  5. Ikke gi opp selv om det butter litt imot til tider. Det vil det nemlig gjøre!

Relaterte artikler


Tilbake