Intervaller på kondisjonsapparater

Brenn kalorier med 4 enkle økter!

Halvor Lauvstad
Produktsjef
Halvor er en av de mest erfarne i treningsbransjen og en ettertraktet foredragsholder. Han har skrevet en rekke bøker om trening, blant annet «Best i Birken» og «Fra tjukkas til kjekkas».

Intervall kan trenes uansett hvilket kondisjonsapparat du bruker.  Her får du forslag til økter du kan prøve:
 

1. Tredemølle – Gå

Gå så fort at du kommer opp i ca 90% av makspuls. Gå ev i motbakke for hvis du ikke får opp pulsen på flatene.

Pause
Gå rolig første minutt. Deretter økes gradvis tempoet til du er oppe i ca 80% av makspuls på slutten av pausen.
 

2. Tredemølle - Jogge/løp

Løp til du kommer i ønsket treningspuls. Det er en fordel å løpe jevnt terreng (flatt eller slak oppover) slik at ikke terrengvariasjoner påvirker tempo og puls i for stor grad. På mølle løper du flatt eller med samme vinkling gjennom hele intervallet.

Pause
Jogg rolig første minutt. Øk deretter gradvis opp mot fart som gir ca 80% av makspuls.
 

3. Sykkel - Ergometer/spinning

Hold høy tråkkfrekvens (mellom 80 og 110 tråkk pr minutt/RPM) og øk motstanden gradvis til pulsen er på plass. Hold samme tråkkrytme gjennom hele intervallperioden. Merk deg at pulsen vil øke dersom du står og tråkker.

Pause
Skru ned motstanden og ev også tråkkfrekvensen det første minuttet. Deretter økes tråkkfrekvens og motstand gradvis til du er oppe på ca 80% av makspuls på slutten av pausen.
 

4. Ellipsemaskin

Finn en kjapp tråkkfrekvens som du klarer å holde de minuttene du skal jobbe hardt (trolig mellom 120 – 160 tråkk pr minutt/SPM). Hold denne rytmen gjennom intervallet og øk motstanden til du har kommet opp i riktig puls.

Pause
Ro ned tråkkfrekvensen noe og senk motstanden slik at det blir lettere å tråkke rundt. Mot slutten av pausen skrus motstanden opp og tråkkfrekvensen økes.

Relaterte artikler


Tilbake