Treningen som forandret livet

Fra sofaen til jobb og et aktivt liv

Andreas Olav Skjetne
Redaktør Evolution og Personlig trener
Med over 10.000 PT-timer, bachelor i idrettsvitenskap og som redaktør for en av Norges største treningsblogger er Andreas en av landets dyktigste personlige trenere.

En helt vanlig Fredag formiddag i Horten, med en ikke helt vanlig dame. Vi er så heldige å få bli med Anita på hennes formiddagsøkt. I dag er hun en godt trent kvinne, målbevisst og engasjert i egen helse og velvære, men slik har det ikke alltid vært.

De siste årene har vært en reise, på godt og vondt. Fra en hverdag uten jobb og uten troen på at livet utenfor sofaen og husets vegger var noe for hun.

- På det verste leverte jeg barna på skole og barnehage, dro hjem for å sove, sto opp før de skulle hentes, men måtte få mannen til å hente de. Jeg orket det rett og slett ikke.

Både mentalt og fysisk var Anita helt på bunn. Livet var i seg selv en utfordring. Et tøft liv både psykisk og fysisk hadde endt i overvekt og en hverdag uten evne til å jobbe.

- Hadde det ikke vært for trening og den oppturen jeg har fått psykisk ved å være i et fast mønster og aktivitet ukentlig, vet jeg ikke hvor jeg hadde vært i dag.

En dag i desember 2016 bestemte Anita seg for at hun måtte gjøre et desperat forsøk på å få orden på livet sitt. Hun meldte seg inn på et treningssenter i nærheten (EVO Horten) og kjøpte 10 PT-timer med for henne en ukjent PT på det tidspunktet.

Anita møtte til time med tidligere PT i EVO, May Linn, uten å vite hva hun gikk til. Ikke hadde hun veldig tro på at den lille blonde jenta skulle kunne hjelpe henne, når ikke engang legene hadde kunne gjort dette tidligere. Det skulle vise seg å være langt fra riktig.
- De første treningsøktene var forferdelige! Det eneste som gjorde at jeg møtte opp igjen var at jeg rakk å glemme smerten, men tok vare på mestringsfølelsen jeg fikk underveis. I dag er jeg veldig takknemlig for at May Linn tok meg i mot og fikk meg i gang med treningen. Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag hadde det ikke vært for henne.

Anita har brukt forskjellige PT på EVO Horten de siste årene og er svært godt fornøyd. Hun anbefaler alle å investere i egen helse på kort eller lang sikt., det er som hun sier, absolutt verdt det.

I dag har hun gått ned 30 kg, men poengterer så rett, at dette er ikke det som er viktig for meg, det er bare en bonus. Vi møter nemlig Anita før hun skal på kveldsvakt, hun er i dag i jobb som vekter på andre året. Dette har gitt henne en hverdag fylt med mening.
- Det er så viktig å komme seg ut av sofaen. I dag kan jeg være aktiv med barna, noe som var nesten umulig for meg bare for noen få år siden. Jeg føler jeg kan tåle alle utfordringer og vil gjerne at andre skal kunne få den positive opplevelsen jeg har fått. For å kunne dokumentere reisen har jeg laget kontoen @treningsmamsen på instagram. Det er veldig hyggelig å se at andre finner motivasjon og inspirasjon gjennom min hverdag og utfordringer.

Anita er ikke helt fri for plager i dag, hun lider av kroniske muskel og leddplager som fører til smerter. Selv med denne sykdommen er henne ved godt mot og har innstilling om at uansett hvor vondt det gjør, hadde det vært verre uten trening. Det viktigste er at hun i dag føler seg friskere enn noen gang!

Relaterte artikler


Tilbake