Kjøttfri pizza du vil elske!
Stadig flere har en kjøttfri dag i uka, hvis du er en av de, vil du digge denne oppskriften! Pizzaen smaker fantastisk godt, er helt uten kjøtt, og faller garantert i smak for både store og små!
Du trenger:
Pizzabunn
- 1/2 dl lunkent vann
- 120-130 g hvetemel (kan byttes/blandes ut med andre typer evt. spelt/fibra/ noe havremel etc.
- 1 knivspiss urtesalt, kan bruke vanlig salt og evt.
- 1 knivspiss hvitløkspulver
- 1 ss olivenolje
Pizzasaus
- 2 ss lettrømme eller kesam/ evt. tomatsaus
- 1 knivspiss pepper
- 1 knivspiss salt
Topping
- 30-40 g revet mozzarella
- Ca. 20 g fersk hel mozzarella i skive
- 1/2 tomat i halvmåner
- 1/4 rødløk
- 3-4 små sjampinjonger
- 1 håndfull spinatblader
- 2-3 drag kvernet pepper
- Koriander eller ruccula salat
PS! Noen dråper med hvit trøffel olje, blir magisk, om du er glad i trøffelsmaken.
Slik gjør du:
- Forvarm stekeovnen på 230 grader.
- Sett en stekepanne på høy varme (må være en panne som tåler å stå i steikeovn).Den skal bli skikkelig varm.
- Bland alt til deigen i en liten bolle, og rør sammen til en rund og fin deig.
- Kjevle deigen, og legg den oppi den glovarme stekepannen.
- Bland rømme med krydder, og smør utover pizza bunnen.
- Ha på revet mozzarella, og fordel så skivet sjampinjong, rødløk, og tomater over osten.
- Ha deretter på noen tynne skiver mozzarella ost, og avslutt med å fordele spinatbladene utover pizzaen.
- Sett pizzaen inn i ovnen, og stek i ca. 10 minutter. Sjekk at skorpen har fått litt gyllen farge.
Lag gjerne en Caprese salat av restene: tomat og mozzarella, olivenolje og dråper med balsamico. Har du fersk basilikum, er det perfekt å ha mellom lagene.
Nytes med verdens beste samvittighet!
Oppskriften er levert i samarbeid med kokk Trude Straume, http://www.matpaaminutter.no/
For mer inspirasjon til en aktiv og sunn livsstil, følg Trude og Natalie på Instagram:
Trude: @matpaaminutter.noNatalie: @natalietotland