Meat free Monday

Pannestekt pizza for 2

Natalie Totland
Personlig Trener
Natalie er utdannet personlig trener og kostholdsveileder fra AFPT. Hun har spesialisert seg på trening for muskelvekst og fettforbrenning, samt trening under og etter graviditet. Natalie ble kåret til årets personlige trener i EVO Fitness, både i 2014 og 2015.

Kjøttfri pizza du vil elske! 

 

Stadig flere har en kjøttfri dag i uka, hvis du er en av de, vil du digge denne oppskriften! Pizzaen smaker fantastisk godt, er helt uten kjøtt, og faller garantert i smak for både store og små! 

 

Du trenger:

 

Pizzabunn

  • 1/2 dl lunkent vann
  • 120-130 g hvetemel (kan byttes/blandes ut med andre typer evt. spelt/fibra/ noe havremel etc. 
  • 1 knivspiss urtesalt, kan bruke vanlig salt og evt. 
  • 1 knivspiss hvitløkspulver
  • 1 ss olivenolje

Pizzasaus

  • 2 ss lettrømme eller kesam/ evt. tomatsaus 
  • 1 knivspiss pepper
  • 1 knivspiss salt

 

Topping

  • 30-40 g revet mozzarella
  • Ca. 20 g fersk hel mozzarella i skive
  • 1/2 tomat i halvmåner
  • 1/4 rødløk
  • 3-4 små sjampinjonger
  • 1 håndfull spinatblader 
  • 2-3 drag kvernet pepper
  • Koriander eller ruccula salat

PS! Noen dråper med hvit trøffel olje, blir magisk, om du er glad i trøffelsmaken. 

 

Slik gjør du:
 

  1. Forvarm stekeovnen på 230 grader. 
  2. Sett en stekepanne på høy varme (må være en panne som tåler å stå i steikeovn).Den skal bli skikkelig varm.
  3. Bland alt til deigen i en liten bolle, og rør sammen til en rund og fin deig. 
  4. Kjevle deigen, og legg den oppi den glovarme stekepannen. 
  5. Bland rømme med krydder, og smør utover pizza bunnen. 
  6. Ha på revet mozzarella, og fordel så skivet sjampinjong, rødløk, og tomater over osten. 
  7. Ha deretter på noen tynne skiver mozzarella ost, og avslutt med å fordele spinatbladene utover pizzaen.
  8. Sett pizzaen inn i ovnen, og stek i ca. 10 minutter. Sjekk at skorpen har fått litt gyllen farge.

 

Lag gjerne en Caprese salat av restene: tomat og mozzarella, olivenolje og dråper med balsamico. Har du fersk basilikum, er det perfekt å ha mellom lagene. 

Nytes med verdens beste samvittighet! 

 

Oppskriften er levert i samarbeid med kokk Trude Straume,  http://www.matpaaminutter.no/

For mer inspirasjon til en aktiv og sunn livsstil, følg Trude og Natalie på Instagram:

Trude: @matpaaminutter.noNatalie: @natalietotland

Relaterte artikler


Tilbake