Økten som gjør deg sterk med strikk

7 øvelser du kan gjøre over alt

Karina Danielsen
Personlig Trener
Karina er utdannet personlig trener hos AFPT. Hun fokuserer på trygg og effektiv trening med god teknikk. Ved siden av PT utdannelsen har Karina tatt kurs innenfor muskelvekst og fettforbrenning.

Her er treningsøkten du kan gjøre hvor som helst. Trening med strikk er enkelt, gøy og praktisk. Det tar lite plass og kan gjøres på ferie, på treningssenteret eller hjemme! Det krever heller ikke at du investerer i dyrt utstyr.

Nedenfor er det laget en god styrkeøkt med forslag til hvordan du kan gjennomføre treningen. Dette kan du prøve neste gang du trener.

1. Knebøy

​Stå på strikk med hoftebreddes avstand og la tærne peke litt utover, legg strikken over skuldrene som vist på bildet og sett deg ned i knebøy (dybden vil avhenge av mobiliteten din). Prøv å tenk at du skal holde en stolt holdning, brystet frem og godt spenn i magen.

2. Skulderpress

Stå på strikken og hold den rett utenfor skulderbredde.  Hold et godt spenn i magen, slik at du ikke får en overdreven svai i ryggen og press over hodet.

3. Markløft

Legg strikken ned på bakken, trø oppå med ca hoftebreddes avstand, ta tak i strikken mellom føttene og gjør klar til starposisjon. Skyv hoften opp og skvis rumpen godt sammen på toppen. 

4. En arms sidehev

Trø på strikken med motsatt for av den siden du skal trene. Spenn magen godt slik at du ikke roterer kroppen til siden, men holder deg stabil og rett under hele utførelsen. Her er det skulderen som skal være hovedmuskelen i arbeid.     

5. Sittende ro

Sett deg ned og fest strikken rundt ben, press brystet frem og trekk skulderbladene sammen. Du skal holde en rett og fin rygg under hele øvelsen, godt spenn i magen og stolt holdning. 

6. Brystpress med strikk

Stå på kne, (kan også stå eller ligge), legg strikken bak på rygg og press strikken forover. Pass på å klemme skulderbladene sammen og hold de sammen under hele bevegelsen, skuldre skal ikke falle frem i sluttposisjon. 

7. Bulgarsk splittbøy med strikk.

Stå oppå strikk med fremste fot, senk ned og press eksplosivt opp igjen til startposisjon. For økt rumpeaktivering kan du lene kroppen litt forover, men hold fortsatt en naturlig posisjon i ryggen.

 

Det finnes mange forskjellige typer strikk med forskjellig gradering på styrken, det beste er å finne en strikk hvor du kan klare alle øvelsene med god teknikk og fornuftig motstand. De fleste øvelser kan gjøres lettere/tyngre ved å holde lenger inn/ut på strikken.

Lag deg en sirkel ved bruk av øvelsene og jobb aktivt i 30 sekunder, med 15 sekunder pause. Gå deretter løs på neste øvelse. Når du har gjennomført en runde, tar du 1-2 minutter pause og gjentar deretter runden. Dette gjøres 3-5 runder, alt etter hvor godt trent du er eller hvor mye tid du har til rådighet. 

Relaterte artikler


Tilbake