Enkel og sunn fastfood

Pizza slik du liker det!

Marie Tengberg
Personlig Trener
Marie har utdannelsen sin fra S.A.F.E og brenner for at du skal få en mer aktiv og sunnere livsstil. Som personlig trener er hun opptatt av å se hele mennesket, og vet at det alltid finnes flere veier til målet.

Det trenger ikke være vanskelig eller kjedelig å spise sunt. Sunn fastfood kan virke for godt til å være sant, men ikke i min verden. Hjemme hos meg lages det både pizza og hamburger med en litt sunnere twist.

 

Sunnere pizza:
 

- Lag en grov bunn

- Bruk mye fyll; grønnsaker, skinke, sopp, svinekjøtt, karbonadedeig, ananas, m.m.

- Velg mager ost

- Lag egen tomatsaus, eventuelt hakkede tomater, tomatpurre eller ketchup u/sukker

- Velg krydder etter eget ønske

- Server med salat som tilbehør

 

Sunnere hamburger:

 

- Lag dine egne hamburgere av karbonadedeig og bruk grovt hamburgerbrød.

- Bytt ut det vanlige hamburgerbrødet med Polarbrød Xtreme.

- Lag din egen dressing

- Pommes frites kan byttes med hjemmelagde potetbåter eller strimler av søtpotet

- Server alltid med grønnsaker

Min favorittpizza: Pizza med tynn speltbunn

 

Pizzabunn:

3 dl Siktet hvetemel

3 dl Grovt speltmel

2,5 dl Lunket vann

2 ss Olivenolje

1 pk Gjær

1 ts Salt

 

Fyll:

Karbonadedeig

Mager ost

Hakkede tomater

Oregano

 

Topping:

Ruccola

Tomat

Rødløk

Avokado

Mais

 

Slik gjør du:

Hell vannet i en bolle og tilsett olivenolje, smuldre gjær og rør ut i vannet. Tilsett melet delvis mens du elter deigen (enten med kjøkkenmaskin eller for hånd). Deigen skal være fast og lett å forme med hendene. La deigen heve til dobbel størrelse (ca 30 minutter). Sett ovnen på 230 grader.

 

Stek opp karbonadedeigen med ditt favorittkrydder (Min favoritt er salt, sitronpepper og hvitløk og litt chili). Kjevle ut deigen til en tynn bunn og legg den på en bakepapirkledd stekeplate. Ha på karbonadedeig, mager ost, hakkede tomater og Oregano. Stek nederst i ovenen i 20-25 minutter. Når pizzaen er ferdig legges toppingen på før servering.

 

Pizza for den travle:

 

Pizzabunn:

1 Speltlompe/ Tortillalefse

 

Fyll:

Skinke/ Karbonadedeig/ Kylling/ Ananas/ Reker

Ketchup

Pizzakrydder

Ost

 

Slik gjør du:

Smør ketchup på speltlompen og dryss over litt pizzakrydder. Ha på ost og valgfritt fyll. Stek nederst i ovnen på 230 grader til pizzaen har fått en fin farge. Følg med, pizzabunnen er tynn og trenger ikke veldig lang tid.

 

 

Vil du trene med Marie, trykk  her

Relaterte artikler


Tilbake