Dropp tørre brødskiver!

3 enkle matpakkeforslag

Daniel Kulstad
Personlig trener og ernæringsfysiolog
Er utdannet Personlig trener (AFPT), ernæringsfysiolog, og går på sykepleierutdanningen på HIOA. Han har også jobbet i helsevesenet siden 2007. Daniel spesialiserer seg på muskelvekst, økt styrke, fettreduksjon og kosthold.

Om noen her har hatt en dårlig dag på jobben, så vet du at den ikke blir noe mer oppløftende av ei kjedelig og lite velsmakende matpakke. Hvis du ikke er veldig sulten, ender det ofte med at deler av den også går i søpla. Energien du trenger i løpet av en arbeidsdag blir fraværende og du orker mindre, både på jobb og når du kommer hjem.
 

Unngå overspising

Ofte er det dårlig med tid på morgenen som gjør at du prioriterer bort å ta med seg matpakke, men noen velger også bort matpakka fordi de har kantine på jobb, eller tilgang til en butikk i nærheten (dette er helt i orden, om du har kunnskap til å ta de riktige valgene i en slik situasjon). Problemet da er at humøret ofte velger hva du skal spise, og i mange tilfeller ender dette med valg som er lite hensiktsmessig for din videre prestasjon i løpet av dagen og for god helse. I tillegg er ofte utvalget i diverse matbutikker og kantiner langt dårligere og dyrere enn hva du kan mikse sammen på kjøkkenet ditt hjemme før du drar.

Det å smøre seg ei matpakke du kan glede deg til, og som samtidig er sunn og gir deg ekstra energi til å fullføre dagen, er derfor viktig og noe som burde prioriteres. Gjør det enkelt og tenk litt i forveien. Lag for eksempel litt ekstra middagsmat, og ta med restene på jobb dagen etter. Her presenterer jeg tre matpakker jeg ofte har med meg på skolen, fordi de er lette å lage, sunne og smaker godt.

 

1. Grovbrød med kokt egg og påleggslaks

Ikke noe er enklere å tilberede enn brødskiver, og det er vel kanskje det de fleste forbinder med den tradisjonelle matpakken også. Grovt brød og sunt, magert pålegg, så er det egentlig bare fantasien som stopper deg i å lage noe godt til lunsj.

Ingredienser:

 • 1 skive rug-havrebrød, ekstra grovt
 • 1 middels stort, kokt egg
 • 1 skive lerøy naturell påleggslaks
 • Tynt lag med vita hjertego lett-margarin

Næringsinnhold per brødskive:

 • Kcal: 210,3
 • Proteiner: 13,3 gram
 • Karbohydrater: 16,2 gram
 • Fett: 9,9 gram
   

2. Fullkornstortilla med eggerøre, kalkunfilet, fersk spinat og ketchup uten sukker.

Kjapt, sunt og enkelt. Lag eggerøre på morgenen før du drar på jobb, putt alle ingrediensene inn i en tortilla, brett den sammen, ha aluminiumsfolie rundt og gled deg til å åpne den ved lunsjtider. Vær gjerne litt kreativ selv også, og bruk det du synes er godt. 

Ingredienser:

 • 1 stk fullkorntortilla (liten, Santa Maria, 40 gram)
 • Eggerøre av 2 egg, stekt uten fett (90 gram)
 • 2 skiver kyllingfilet prior (20 gram)
 • Noen blader fersk spinat (ca 5 gram)
 • Ketchup uten sukker (1 ss, cirka 10 gram)

Næringsinnhold per tortilla:

 • Kcal: 254
 • Protein: 16,7 gram    
 • Karbohydrat: 21,6 gram
 • Fett: 10,9 gram
   

3. Røkelaks, eggerøre og avocado

Tidenes lavkarbo-lunsj? Nok en gang veldig enkelt, masse proteiner, mye sunt fett og smaker veldig godt.

Ingredienser:

 • Røkt laks, 100 gram (first price kiwi).
 • Eggerøre av 4 egg.
 • ½ Avocado.

Næringsinnhold:

 • Kcal: 502,6    
 • Protein: 45,6 gram
 • Karbohydrat: 0,8 gram
 • Fett: 34,6 gram

 

Relaterte artikler


Tilbake