Sirkeltrening for sterkere bein

Tren uten ekstra utstyr!

Stine Sofie Grasto
Personlig trener
Stine er utdannet personlig trener ved AFPT, og er opptatt av helhetlig helse der det å være glad i kroppen sin, uansett form og vekt er sentralt. Hun har gått kostholdskurs og fokuserer på jevnt blodsukker, god hormonbalanse og betennelsesdempende kosthold.

Har du lyst til å stramme opp, bli lettere på foten og forbrenne fett?
Da er denne økten for deg!

I denne økten har vi blandet tradisjonelle styrkeøvelser og plyometriske øvelser - sistnevnte ofte forkortet til “plyos”. Plyometriske øvelser er bevegelser der musklene våre utsettes for en kort og rask strekk før de trekker seg sammen. Enkelt forklart er dette øvelser som involverer hopping eller spurting. Disse øvelsene trener spensten og reaksjonsevnen vår - og gjør oss raskere og mer eksplosive.
Plyometrisk trening er ikke bare for deg som driver med idrett og vil bli raskere og mer eksplosiv, men også for deg som ønsker å stramme opp og øke forbrenningen. Du bruker mye energi når du skal utvikle kraft så raskt - og i kombinasjon med andre styrkeøvelser i en sirkel - med kontinuerlig arbeid - sørger du for maks utbytte av treningen og tiden din. Det er viktig å understreke at skaderisikoen er høy dersom man aldri har trent spenst før. Vi anbefaler derfor alle å starte forsiktig med spenstøvelsene - og heller gjøre de mer avanserte variantene etterhvert som man blir mer øvet.

Sørg også for å varme opp skikkelig - eksempelvis 5 minutter på tredemølla i oppoverbakke - før du starter på selve sirkeløkten.

 

Sirkeløkt - 3-5 runder, 1 minutt pause mellom hver runde.

 

 

Øvelse

 

Avansert

1

Kassehopp

10

Step/Kasse/Trapp

2

Mountainclimber

30s

Raskt tempo

3

Knebøyhopp

15

Strikk på knærne

4

Planke

30s

Med pushup

5

Hoppeutfall

30s

Samme bein

6

Planke

30s

Med pushup

7

Hoppeutfall

30s

Samme bein

8

Glutebridge

20

Strikk på knærne

9

Løp på stedet

30s

Høyere tempo

10

Burpees

10

Full burpee


Mountainclimber

Hoppeutfall

Glutebrigde

Relaterte artikler


Tilbake