Vinn 1År Gratis Trening

Få ferske artikler hver mandag!

Kyllingfilet med potet i tomatsaus

Dette er godt og sunt

Anine Westhagen
Personlig Trener
Anine er utdannet personlig trener gjennom Active Education og lærer ved høgskolen i Vestfold. Hennes fokus er mestringsfølelse og treningsglede. Selv har hun bred erfaring fra forskjellig type aktivitet og har selv deltatt på flere kondisjonsløp.

«Ta gjerne fire, ta åtte, ta alle. Ja, ta en potet! Stek dem, og kok dem, og spis gjerne skallet…» Du har sikkert hørt sangen. Og den er faktisk ikke så dum! Poteten har gjennom flere hundre år vært en av våre viktigste ernæringskilder. Allikevel har poteten de siste årene fått et ufortjent dårlig rykte på seg pga. mye karbohydrater og stivelse, og mange har unngått å bruke poteter i kostholdet sitt. Men det er ingen grunn til å frykte poteten! Tvert imot. Poteten er et sunnere valg enn vanlig ris og pasta; den inneholder færre kalorier, mindre fett, mindre karbohydrater og mindre stivelse. Poteten er altså et magert valg, og i tillegg inneholder den mye kostfiber og mange viktige vitaminer og mineraler som vitamin C, kalium, jern og mangan.

Poteten kan derfor med fordel inngå i et sunt og variert kosthold. Spiser du kalde kokte poteter fra dagen før (f.eks. i en potetsalat), vil de dessuten ha en lavere GI (glykemisk indeks) og dermed påvirke blodsukkeret i enda mindre grad. Dette kan være en fordel spesielt for de som har diabetes type 2.

 

Poteten er en veldig allsidig matvare som kan brukes og tilberedes på utrolig mange måter, og her skal du få oppskrift på en sunn og god middagsrett med poteter i tomatsaus:

 

KYLLINGFILET MED POTETER I TOMATSAUS

INGREDIENSER (ca. 2 porsjoner):

2 stk kyllingfilet

1/2 finhakket løk

2 fedd hvitløk

1 boks hakkede tomater

1 boks tomatpuré

4 poteter (mellomstore)

1 liten brokkoli

salt

pepper

pizza/pastakrydder

sukrin

 

FRAMGANGSMÅTE (ca. 20 min):

1. Stek kyllingfiletene på middels varme i ca. 2 min på hver side. Legg på lokk og etterstek i 6-8 min.

2. Stek løk og hvitløk på middels varme til løken blir blank. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og krydder (smak til etter ønske). La det surre på svak varme i ca. 10 min.

3. Del potetene i biter og kok til de blir møre. Bland dem deretter inn i tomatsausen

4. Kok opp brokkoli i buketter

 

Server så kyllingfileten med poteter i tomatsaus og brokkoli. Vel bekomme!

Vinn 1År Gratis Trening

Få ferske artikler hver mandag!

Relaterte artikler


Tilbake