8 rumpeøvelser med miniband

Øvelsene du kan gjør over alt!

Petter Håheim Johnsen
Personlig Trener
Petter har lang erfaring og bred utdannelse innen trening og helse. Som PT og Massør jobber Petter med alt fra hverdagshelter til toppidrettsutøvere. Han er også skribent, foredragsholder og driver Youtube kanalen God Form.

I denne artikkelen skal jeg vise deg 8 rumpe øvelser du kan gjøre hvor som helst. Alt du trenger er en liten strikk, så nå er det ingen unnskyldning for at du ikke kan kjenne litt melkesyre i rumpa når du er på hytta eller ferie.

 

1.Frog bridge/pumps

Ligg på ryggen med strikken rett under kneet. Bøy knærne og trekk føttene inn mot sete. Vinkle knærne så langt ut du klarer slik at utsiden av foten er i bakken. Løft sete opp og knip rumpa på toppen.

2 sett x 30 repetisjoner

 

2.Banded Glutebridge

Ligg på ryggen med strikken rett under kneet. Skulderbredde avstand på knærne og knærne rett over føttene.

Jobb mot strikken hele tiden mens du løfter hofta opp og ned. Press mest fra med helen.

2 sett x 20 repetisjoner

 

3.Crabwalk

Sett begge beina i strikken i ankelhøyde. Herfra skal du ha en liten bøy i hofte og knær mens du går sidelengs.

2 sett x 20 repetisjoner

 

4.Monsterwalk

Sett begge beina i strikken i ankelhøyde. Herfra skal du ha en liten bøy i hofte og knær mens du går forover. Jobb mot strikken  og unngå at beina blir dratt inn mot midten.

3 sett x 20m

 

5.Standing Kickbacks

Sett begge beina I strikken i ankelhøyde. Startposisjon skal være litt forover lent med samla føtter. Spark det ene beinet bakover og litt ut til siden så bytter du bein.

2 sett x 20 repetisjoner annenhver ben

 

6. Donkeykick

Sett deg på alle fire med strikken rett under knærne. Hold 90 grader i kneet mens du sparker opp mot taket. Du holder strikken i ro med å sette kneet på den.

2 sett x 15 repetisjoner

 

7. Clams

Ligg på siden med en lett strikk festet rett under kneet hold ca 90 grader i kne og hofte med føttene oppå hverandre. Herfra skal du rotere øverste kneet opp så langt du klarer. Hold føttene samlet.

2 sett x 15 repetisjoner

 

8.Seated Abduction

Sitt på en boks eller benk med en tung strikk festet rett under kneet. Med føttene i hoftebredde og rett rygg skal du lene deg litt fremover slik at du får samme posisjon som i bunnen av en knebøy. Herfra skal du åpne knærne så langt fra hverandre som mulig for så å slippe de mot hverandre igjen.

2 sett x 30 repetisjoner

Relaterte artikler


Tilbake