5 enkle punkter til god form

Tøffingmetoden er ikke for alle

Andreas Olav Skjetne
Redaktør Evolution og Personlig trener
Over 6000 PT-timer, bachelor i idrettsvitenskap fra NIH og redaktør for en av Norges største treningsblogger gjør Andreas til en av landets dyktigste personlige trenere.

Er det mulig å få frem magemusklene på bare 5 uker? Er det mulig å gå fra dvask til muskuløs på så kort tid? Sannheten er at det tar lengre tid å få til de store endringene, men det finnes gode muligheter for å se tydelige resultater på kun kort tid. For mange vil de første ukene være viktig for å kunne opprettholde motivasjonen videre. Det som kanskje er viktigst for de fleste er å se resultater og det helst med en gang. Følger du rådene jeg gir deg garanterer jeg deg resultater etter 5 uker.

 

Hvordan skape forandring på bare 5 uker

Hvis du ønsker å skape en forandring på den korte tiden finnes det kun en mulighet og det er hardt arbeid. Du må være dedikert og ta gode avgjørelser og beslutninger gjennom hele perioden. Tiden er for knapp til å bygge store mengder muskelmasse eller nå en lav fettprosent med veldig tydelige mageruter, men for de aller fleste vil jevn styrketrening i 5 uker øke størrelsen på musklene du allerede har. Aktiv muskelmasse trenger vann for å fortsette å bygge større muskler og det vil gjøre at du ser bedre trent ut.

 

Kombiner knallhard trening med et sunt kosthold hvor du er tøff med deg selv og unngår inntak av det som er usunt. Bestem deg for å være flink slik at du både kan nyte mestringsfølelsen av hva du klarer, samt den synlige endring du skaper som motivasjon i startfasen. Under fettlaget har alle en betydelig mengde muskulatur, det vi gjør i hverdagen er nok til at de ikke forsvinner helt. Det vil derfor være hensiktsmessig å fjerne ”kjeledressen” som dekker musklene. Kostholdet må justeres slik at du går i næringsunderskudd og nålen på vekten må ha en fallende kurve for de aller fleste. Forsøk å redusere de store ekstra inntakene av fettrik mat, du kan utrette mye ved å kutte fastfood, brus, godteri og andre goder du unner deg selv. Se gode forslag til et sunnere kosthold  her.

Det som er viktig er å gi kroppen jevn og hyppig belastning som trigger musklene til å starte ”jobben” mot mer muskelmasse. Den beste oppskriften er å finne seg et program som passer treningsmengden og det resultatet du ønsker. Velg lette øvelser hvor du enkelt kan øke belastningen. Dette er ikke tiden for å jobbe med tekniske øvelser hvor bevegelighet og kontroll står i fokus. Evolution byr på mange gode og skreddersydde program for akkurat deg, programmene finner du  her.

 

Sett av 4 dager i uken eller mer til trening og la det være 1 dag i uken du koser deg. Ikke for overdrevent, men nok til at du holder motivasjonen oppe og klarer å gjennomføre 5 uker. Bestem deg på forhånd for hvilke dager du skal trene og hva du skal gjøre, det vil gjøre det lettere å gjennomføre perioden igjennom. Husk at det kun er snakk om 5 uker og ikke resten av ditt liv. Bruk resultatene som dukker opp som motivasjon og gi deg selv litt motstand ved å bryte ut av vanene du har i denne tidsperioden.

 

5 enkle punkter til god form

  1. Sett av og gjennomfør 4 dager eller mer per uke med trening. Her er det ikke tanken som teller, men gjennomføringsevnen.

 

  1. Kutt unødvendig inntak av usunn mat som junkfood, brus, godteri, kaker og andre kilder til forhøyet kaloriinntak. For å redusere fettprosenten må du spise mindre kalorier enn du bruker.

 

  1. Bestem deg for hvilke dager du skal trene, lag deg en oversikt og kryss av for hver dag du har gjennomført treningen. Heng den gjerne på kjøleskapet for å styrke motivasjonen.

 

  1. Tren først utholdenhet deretter styrke de dagene dette kombineres, sørg for å holde høy intensitet under styrkeøktene for å skape høyest mulig forbrenning.

 

  1. Husk økende belastning under hver økt. Det vil si at noe må bli tøffere enn hva du gjorde sist gang du trente, det kan være antall serier, antall repetisjoner, lengde på økten eller at du korter ned pausene mellom seriene.Start treningen i dag med programmet "Finn godformen på 5 uker".


 

Relaterte artikler


Tilbake