Vinn 1År Gratis Trening

Få ferske artikler hver mandag!

Slik forebygger du cellulitter

Hva er viktig, kosthold eller trening?

Carina Carlsen
Personlig Trener
Carina er personlig trener og mental trener gjennom AFPT og RAW Performance. Gjennom lang erfaring og bred faglig kunnskap legger hun til rette for trening blant alle i befolkningen. Fokuset hennes ligger på mennesket gjennom å tilby både mental og fysisk trening.

Cellulitter er en tilstand der huden ser ut til å ha områder med underliggende fettinnskudd, det kan gi et klumpete utseende. Cellulitter er mest merkbart på rumpe og lår, og vanligvis oppstår det etter puberteten.
 

Cellulitter er ofte klassifisert ved hjelp av fire karakterer:

Grad 1: Kompakt utseende i avgrensede områder. Denne typen synes når vi klemmer huden mellom hendene.

Grad 2: Synlig i avgrensede områder. Dårligere sirkulasjon i huden, kalde områder

Grad 3: Lett synlig. Huden er mindre elastisk og har nedsatt sirkulasjon

Grad 4: Synlig gjennom klær. Ofte smertefullt ved berøring

 

Hva forårsaker cellulitter?

Årsakene til cellulitter er ikke godt å forstå, men det er flere teorier som har blitt lagt frem som forklaringer. Blant disse er:

Hormoner - hormoner spiller en viktig rolle i utviklingen av cellulitter. Mange tror østrogen, insulin, noradrenalin, skjoldbrusk hormoner, og prolaktin er en del av cellulitter produksjonsprosessen.

Genetikk - visse gener er nødvendig for å utvikle cellulitter. Gener kan disponere et individ til bestemte egenskaper knyttet til cellulitter, som kjønn, rase, lavt stoffskifte, fordeling av fett like under huden, og sirkulasjonssvikt.

Kosthold - folk som spiser for mye fett, karbohydrater eller salt og for lite fiber vil sannsynligvis ha større mengder av cellulitter.

Livstil - cellulitter kan være mer utbredt hos røykere, de som ikke trener, og de som sitter eller står i samme stilling over lengre tid.

Klær - undertøy med stram elastisitet over baken (begrensende blodstrøm) kan bidra til dannelsen av cellulitter.

 

Hvordan kan cellulitter fjernes?

Det er flere behandlinger som har blitt foreslått å fjerne cellulitter, men ingen har blitt støttet i vitenskapelig eller medisinsk litteratur.
 
Ved noen anledninger så kan kompresjonsplagg hjelpe til å redusere forekomsten av cellulitter. Disse plaggene prøver å komprimere arteriene og øke blod og lymfe flyt for å redusere cellulitter.

Fettsuging og slanking fjerner faktisk ikke cellulitter. Ved å spise sunt og trene regelmessig er den beste måten å redusere fettinnholdet i cellene, og reduserer forekomsten av cellulitter.

 

Hvordan kan cellulitter forebygges?

Spis sunt, fettfattig mat som frukt, grønnsaker og fiber kan hjelpe deg å unngå cellulitter. Tren regelmessig, oppretthold en sunn vekt og reduser stress, dette kan anbefales for å forebygge cellulitter.

Yngre kvinner har mindre cellulitter enn kvinner over 30 år. Det er fordi med alderen svekkes kollagenet i overhuden og bindevevet i underhuden blir mindre sterkt, noe som gjør det lettere for fettcellene å bule ut slik at huden blir ruglete.

Vinn 1År Gratis Trening

Få ferske artikler hver mandag!

Relaterte artikler


Tilbake