Styrkeprogram for nybegynnere

Kom i gang med 5 enkle øvelser!

Maria Martinsen
Personlig Trener
Maria er utdannet personlig trener og kostholdsveileder. Hun har tidligere konkurrert i bikini fitness og driver bloggen lykkeligsterk.no. Hennes spesialiteter er muskelvekst, fettreduksjon og livsstilsendring.

Tren hele kroppen med disse enkle øvelsene. Alle har en gang vært nybegynner på treningssenteret, det er ikke alltid like lett å vite hva, hvor og hvordan du skal begynne. Derfor har vi laget et program for å komme i gang med treningen på en trygg og effektiv måte. Programmet trener hele kroppen og du slipper i første omgang å tenke for mye på teknikk.

Her er noen enkle tips som er fint å ha i bakhodet når du trener styrke på egenhånd:
La føtter, knær og hofter peke i samme retning.
Pass på at knærne holder seg bak tærne. Press fra hælene og stram rumpa.
Stram magen, unngå svai og løft brystet opp.
La skuldrene være lett trukket tilbake og slapp av i nakken din.

Som nybegynner er det lite hensiktsmessig å trene så tungt og som mulig. Det å komme i gang med styrketrening vil gi deg god effekt i startfasen så lenge det er motstand i øvelsene du utfører. Start rolig, klarer du 2-3 rolige økter i uken vil det gjøre at ledd og muskler vender seg til en ny type belastning. Når teknikken sitter og 12 repetisjoner med 3 serier begynner å føles enkelt, øker du belastningen. Deretter kan du senke antallet repetisjoner ned til mellom 8-10 per serie.
 

Øvelser

Serier

Reps

Beinpress

3

12

Nedtrekk

3

12

Rygghev

3

12

Liggende beinhev

3

12

Push up til benk

3

12


 

Beinpress
Nedtrekk
Rygghev
Liggende beinhev
Push up til benk

Relaterte artikler


Tilbake