Benkpress på 1-2-3

Øvelsen som styrker overkroppen

Øyvind Holt
Personlig Trener
Øyvind har en bachelor i Fysisk aktivitet og helse fra Norges Idrettshøgskole. Her har han også studert pedagogikk og personlig trening. Gjennom lang erfaring og utdanning har Øyvind bred kunnskap om trening og generell helse i alle aldre.


Benkpress er en populær øvelse som nesten alle kan gjøre. Den styrke store muskler i overkroppen og gir raske resultater. Her får du en enkel oppskrift til hvordan et løft skal gjennomføres.

 

1. Startposisjon

Før man løfter av stanga, kontroller at du ligger med øynene rett under stanga. Dette for å redusere risikoen for å slå stanga inn i stativet under løftet.

 

2. Grepsbredde

For å skape mest kraft i øvelsen vil det være hensiktsmessig med et grep utenfor skulderbredde. Da vil vi skape en god aktivering av både bryst og triceps muskulaturen. For noen er det et ønske om å belaste den ene muskulaturen mer enn den andre. Det kan gjøres ved å føre grepet smalere (økt belastning triceps) eller bredere (økt belastning brystmuskulaturen).


 

3. Bevegelsesbane

Før stanga rett ovenfor skuldrene. Stanga skal gå i en rett linje ned til brystkassa, på linje med brystvortene. Unngå å kippe stanga på brystkassa.

 

4. Posisjon under øvelsen

Hodet, skuldre, rumpe i benken, samt føtter i bakken, det vil gi god effekt og forhindre skader. For å se progresjon i øvelsen vil det være lurt å utføre øvelsen så lik som mulig fra gang til gang.


 

Les mer om trening av brystet her:  "Øvelsene som gir større brystkasse".

Relaterte artikler


Tilbake