Øvelsene som trener alt!

5 baseøvelser er alt du trenger

Maria Martinsen
Personlig Trener
Maria er utdannet personlig trener og kostholdsveileder. Hun har tidligere konkurrert i bikini fitness og driver bloggen lykkeligsterk.no. Hennes spesialiteter er muskelvekst, fettreduksjon og livsstilsendring.

Baseøvelser er øvelser som jobber over flere ledd og tar for seg flere muskelgrupper av gangen, det gjør treningen mer effektiv. Øvelsene kan gjøres med både lette og tunge vekter, mange repetisjoner eller få repetisjoner. Du kan også teste din 1RM på samtlige øvelser (1 repetisjon max). Øvelsene krever god teknikk for å unngå skader, er du usikker starter du med lettere vekter for deretter å øke. Du kan eventuelt la en annen du trener sammen med eller en personlig trener se hvordan din teknikk ser ut.

I tillegg til at du trener de store muskelgruppene som rumpe, lår, rygg og bryst, trener du også kjernemuskulaturen. Du styrker også skuldre, hofter og knær. En stor fordel med baseøvelser er at de krever lite utstyr og dermed er enkle å gjennomføre hvor som helst.

Nedenfor har jeg laget et treningsoppsett du kan følge. Start med passelig belastning og husk minumum 2 sett oppvarming før du øker belastningen!

 

Øvelse

Serier

Reps

Knebøy

4

6

Stående roing

4

6

Benkpress

4

6

Utfall

3

8

Militærpress

3

8 

Knebøy


 

Stående roing med stang


 

Benkpress


 

Utfall bakover med manualer


 

Militærpress

 

Relaterte artikler


Tilbake