Proteinrik pizza

Sunn og enkel, med havrebunn

Natalie Totland
Personlig Trener
Natalie er utdannet personlig trener og kostholdsveileder fra AFPT. Hun har spesialisert seg på trening for muskelvekst og fettforbrenning, samt trening under og etter graviditet. Natalie ble kåret til årets personlige trener i EVO Fitness, både i 2014 og 2015.

Denne porsjonen er nok til en sulten person, og kan med fordel dobles eller triples dersom flere skal spise!

Du trenger:

  • 50 gram havremel (kan enkelt lages selv ved å kverne havregryn om til mel)
  • 20 gram havregryn
  • 1 egg
  • 1-2 spiseskjeer (ca. 20-30 gram) cottage cheese/kesam
  • 1 teskje bakepulver
  • En klype salt
  • Provance krydder eller andre urte krydder – gir en ekstra piff
  • 0,5 dl vann
     

Fremgangsmåte:
Bland sammen de tørre ingrediensene, og tilsett deretter cottage cheese og egget. Ha i litt og litt vann til du får en klissete deig, og la den så svelle i 5-10 minutter. Deigen skal ikke kjevles, men smøres utover et bakepapir med en slikkepott. Pizzabunnen vil ikke heve noe særlig, så den blir så tykk som du lager den før steiking.

Forsteik deretter bunnen på 200 grader i 12-15 minutter. La bunnen avkjøle seg i ca. 10 minutter. Dette er viktig, ellers vil den trekke til seg væsken fra pizzasausen, og du ender opp med en myk og bløt bunn.
Pizzafyll:
Når pizzabunnen er avkjølt smører du på pizzasausen, og valgfritt fyll. Fyllet kan du selvsagt variere i det uendelige, med alt i fra karbonadedeig, skinke, biff og pepperoni, i tillegg til alt du vil av grønnsaker.

På denne pizzaen er det brukt tomatpure, kyllingfilet, purreløk, mais, og ost. Et godt tips er å legge kjøttet på rått, da sikrer du deg et saftig og godt resultat!

Krydre gjerne med pizzakrydder eller oregano, og sett pizzaen inn igjen i steikeovnen i 12-15 minutter, til osten har smeltet.

Server gjerne med en frisk salat ved siden av! Vel bekomme.
Næringsinnhold i pizzabunnen uten fyll:
373 kalorier
21 gram protein
43 gram karbohydrater
13 gram fett

Relaterte artikler


Tilbake