Vinn 1År Gratis Trening

Få ferske artikler hver mandag!

Vaniljekuler med hint av pepperkake

Perfekt som kos eller før trening

Stine Sofie Grasto
Personlig trener
Stine er utdannet personlig trener ved AFPT, og er opptatt av helhetlig helse der det å være glad i kroppen sin, uansett form og vekt er sentralt. Hun har gått kostholdskurs og fokuserer på jevnt blodsukker, god hormonbalanse og betennelsesdempende kosthold.

Disse små ballene med energi inneholder masse proteiner, gode fettsyrer og fiber kroppen har godt av. I anledning jul har vi også gjort de ekstra gode med pepperkakekrydder! Du trenger - for ca 18 kuler:

 

200g cashewnøtter

100g havregryn, gjerne økologisk

50g kokosolje

50g vaniljeprotein (jeg bruker dette)

2 ss pepperkakekrydder*

En dæsj valgfri melk, jeg brukte Alpro kokosmelk

* Butikk-kjøpt eller hjemmelaget;
3 ss ceylon-kanel
1 ss kardemomme
1 ss ingefær
1 ss malt nellik

 

Blandes sammen og oppbevares på norgesglass.

Bløtlegg cashewnøttene i 4-6 timer før du planlegger å lage disse.

 

1. Ha havregryn, proteinpulver og pepperkakekrydder i en foodprocessor. Blend sammen til det er godt blandet.

Hell blandingen i en bakebolle og sett til side så lenge.

 

2. Hell vannet av cashewnøttene og ha disse i foodprocessoren. Kjør nøttene til du har ønsket konsistens - jeg kjørte mine relativt raskt slik at det fremdeles var noen store biter igjen.

 

3. Ha kokosolje i og blend videre til det har blandet seg.

 

4. Ha i havregrynsblandingen og blend litt. Stopp opp og hell i litt melk - 2-3 ss. Her må du bare justere deg frem - men forsøk med bittelitt av gangen - da blir ikke massen for tyntflytende.

 

Nå alt er blandet sammen lager du kuler og plasserer i en matboks og setter i fryseren i 60 min, før du flytter de til kjøleskapet.

De kan fint oppbevares i fryseren, men da trenger de 10 minutter tining før de er spisbare!

 

Vinn 1År Gratis Trening

Få ferske artikler hver mandag!

Relaterte artikler


Tilbake