Vinn 1År Gratis Trening

Få ferske artikler hver mandag!

Slik kommer du i form med Pokémon

Gå 62% mer hver dag!

Andreas Skjetne
Personlig trener og Fagansvarlig Evolution
Andreas har en bachelor i fysisk aktivitet og helse ved NIH. Med over 5000 PT-timer og en aktiv idrettskarriere, har han lang erfaring innen trening og helse.

Hvis du ønsker å bli i bedre form samtidig som du jakter pokemon, har vi laget to treningsøkter du kan gjennomføre underveis i spillingen.

 

Du har sikkert vært i en park og sett alle som stirrer i mobilen mens de går rundt. Pokemon Go spillerne finnes overalt. De er nesten umulig å ikke legge merke til der de trasker rundt med nesa i mobilen og sporadisk stopper opp i noen sekunder. Pokemon Go er kanskje ikke det man tradisjonelt sett ser på som en fitness app til mobilen, men den kan brukes til det hvis man er litt kreativ.

 

Målet i Pokemon Go er å fange alle de 151 forskjellige pokemonene som finnes. For å gjøre dette er du nødt til å bevege deg rundt i den virkelige verden. At man må bevege seg for å fange Pokemons fører til at man er nødt til å være mer aktiv enn det man i utgangspunktet kanskje er. Aktivitetstracker selskapet Jawbone har rapportert at kundene deres som har startet å spille pokemon har økt antallet skritt per dag med over 62%.

 

Spillet hjelper deg også å oppdage byggverk, statuer og parker du kanskje ikke har sett før. Spillet inkluderer PokeStops du må besøke for å komme deg videre, samt egg som ruges ved å gå et angitt antall kilometer.

 

Vi har derfor laget en to treningsøkter som hjelper deg til å bli den beste Pokémon treneren du kan bli. Gjennomfør økten samtidig som du er ute å fanger Pokémon.

Økt 1 - Styrketrening

Hver gang du kommer til et nytt pokestopp eller Pokemon skal du gjennomføre følgende øvelser:

 

  • 10 knebøy
  • 5 utfall
  • 5 pushups
  • 15 hopp med armsving
  • 30 sekunder planke

 

Gjenta øvelsene 5 ganger. Pausen mellom styrkeseriene er tiden det tar til du finner en ny pokemon eller nytt pokestopp. Du kan øke eller redusere antall etter egen form.

 

Økt 2 – Intervalltrening
 

Oppvarming

Gå mellom pokestoppene og pokemonene du møter i rask gange. Dette vil gjøre deg klar for tøffere belastning senere i økten.

 

5 repetisjoner med 1-3 minutters pause.

 

Hoveddel

Løp raskt mellom pokestopp og pokemon som dukker opp. Husk at målet med intervallene er å få opp pulsen. Hold derfor ikke igjen på tempoet.

 

6-8 repetisjoner med 1-3 minutter pause.

 

Forsøk å kutte ned på pausene, kortere pauser vil øke effekten av treningen. Økten skal være sammenhengende og føles tung de siste intervallene.
 

Nedtrapping

Rolig gange mellom stopp og pokemon som dukker opp. Hensikten er å senke pulsen før du avslutter økten.

 

3 repetisjoner med 1-3 minutters pause.

Vinn 1År Gratis Trening

Få ferske artikler hver mandag!

Relaterte artikler


Tilbake