Bli Med I Trekningen Av 6 Mnd Gratis Trening

Få ferske artikler hver Mandag!

4 enkle øvelser for flatere mage

Få inspirasjon til treningen!

Linn Kristin Andersen
Personlig trener
Linn Kristin er utdannet personlig trener hos SAFE Education. Hun har spesialisert seg på kostholdsveiledning gjennom sin erfaring som faglært restaurantkokk. Fokuset i treningen ligger på tilpassede treningsøkter som er varierende og utfordrende.

De fleste kjenner ordet kjernemuskulatur og har hørt hvor viktig det er å trene disse musklene. Kjernemuskulaturen er med på å stabilisere kroppen vår, og består av blant annet magen og ryggen vår.

 

Disse musklene har en viktig funksjon, og det er på grunn av dem at vi klarer å holde oss oppe. De er med på å stabilisere og styrke kroppen vår, og dette gir oss økt treningsprestasjon og evnen til å klare de vanlige gjøremålene i hverdagen. Hvis vi ikke trener kjernemuskulaturen kan det bli utfordrende å utføre hverdagslige oppgaver.

 

Med andre ord er kjernemuskulaturen viktig for at vi skal klare å bevege kroppen vår opp og ned, og det er noe vi alle gjør i det daglige.

 

Dette treningsprogrammet har fire enkle øvelser som hovedsakelig er med på å styrke kjernemuskulaturen, eller magemusklene. Øvelsene er for alle, og passer veldig godt for kvinner som har fått diagnosen distase etter fødsel (rådfør deg med lege før treningsstart).


 

Øvelse

Serier

Reps

Sittende magerotasjon

3

15

Ryggliggende dobbel kneløft

3

15

Stående fremover rulle m/ball

3

15

Omvendt sit-up

3

15


1. Sittende magerotasjon

Husk:
Sitt på rumpa med beina i luften (valgfritt). Hold ballen med begge hendene i hornene. Før ballen fra venstre side til høyre side over hofta. Forsøk å holde beina stabile.
 

2. Ryggliggende dobbel kneløft

Husk:
Ligg på ryggen med armene ned langs siden og strake ben. Spenn mage-rygg muskulatur, mens du trekker knærne opp mot brystet og presser korsryggen lett ned i underlaget. Stopp bevegelsen når du har 90 grader i hoften. Senk langsomt og kontrollert tilbake.
 

3. Stående fremover rulle m/ball

Husk:
Stå på knærne og støtt deg mot ballen. Stram opp i mage- og korsryggsregionen og rull framover, hold så stillingen i ca 3-5 sek. Vend tilbake til utgangsstillingen før belastningen overstiger den styrken du har.
 

4. Omvendt sit-up

Husk:
Sitt på en matte på gulvet med bøyde ben og strake armer rett frem. Aktiver magemuskulaturen og senk overkroppen rolig ned mot gulvet. Krum ryggen litt slik at korsryggen treffer matten først. Hold så stillingen i ca 3-5 sekunder. Beveg deg opp igjen til utgangsstilling. Øvelsen kan også gjøres uten at overkroppen senkes helt ned til gulvet.


Lykke til!

Bli Med I Trekningen Av 6 Mnd Gratis Trening

Få ferske artikler hver mandag

Relaterte artikler


Tilbake